Rabarberpaj Recept

 
Tid: 35 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl, socker och kanel så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)

 

Smuldeg:

 Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

 Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.

Serveringstips:

Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

Hållbarhet och förvaring:

Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.


Goa och glada kommentarer!

Kommentera:

Oh nana, what´s your name?:
Är du här ofta?

E-postadress: (ses bara av mig)

Din blogg (om du har någon) heter?:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0