Rabarberpaj Recept
Ingredienser:
- 3 stjälkar rabarber
- 2 msk potatismjöl
- 0,75 dl strösocker
- ev. 1 tsk malen kanel
Smuldeg:
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 150 g smör eller margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl, socker och kanel så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)
Smuldeg:
Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Serveringstips:
Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring:
Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.